Splash

Us, It Was Short.

Us, it was short. It didn’t even last a year.
Us, it was short. Maybe it was even nothing to you.
Us, it was short. But it was everything to me.
Us, it was short. But I still keep pictures of us, pictures of you. So when I miss you, I take a look at them all, wishing you have a good life without me.
Us, it was short. But I love your cheesy jokes.
Us, it was short. But I never forget your favorite songs.
Us, it was short. But I never forget the night you asked, “Did you hear me sing? Do you think my voice sounds great? Because I don’t think so.”
Us, it was short. But it was good, way too good.
Us, it was short. But you made me happy.
Us, it was short. That’s why I hope we’ll get the second chance.

Splash

Ride Home

Everytime you cross my mind, I always look back at things happened between us.

You were so spontaneous and full of surprise, while I always tried too hard and ended up as a reckless, clumsy, awkward girl to you.

I remember the first time we hung out, you asked how I’d get home that night.
You asked my address, then I asked yours, just to figure out the distance.
Then you offered me a ride.

Nobody knew you took me home that night but one person.
When we told him you’d take me home, he looked at us suspiciously.

I could see in his eyes, he was wondering what might happen between us as we didn’t hang that much.

I giggle everytime I remember it.

Now it’s only a memory.
Now I can only hope it will happen again in the future.
You and me.

Splash

Bioskop, Konser dan Purnama

Ketika kamu ingin pergi ke bioskop untuk menonton film terbaru dan tak ada yang menemani, apakah aku terbesit di benakmu untuk kau ajak?

Ketika kamu ingin pergi ke konser band favoritmu dan tak ada yang menemani, apakah aku terbesit di benakmu untuk kau ajak?

Ketika kamu melihat bulan purnama besar yang indah, apakah kau ingat percakapan kita malam itu, walau secuplik saja?

Splash

Hari Ini, Setahun Lalu

Hari ini, setahun lalu, aku mulai sadar aku jatuh hati padamu
Kala itu aku marah pada diriku sendiri
Karena aku tak mengenalmu
Karena aku tak tahu siapa kamu sejatinya
Karena kamu tadinya hanya bayangan belaka yang hidup di sekitarku, tak ku abai!
Aku tak punya alasan untuk mencintaimu
Tak ada alasan untuk takluk padamu!

Tapi… siapa tahu kamu memang bakal memiliki hatiku seperti hari ini?

Sayang kamu tak tahu
Kamu tak tahu apa yang sudah kamu curi—hati ini!

Sayang kamu tak tahu
Kamu tak tahu aku mencintaimu dalam diam
Hanya dalam jarak
Hanya dalam benak

Thoughts

Passionately

The thing about me is, you never want to listen to me talking about something or someone that I love or hate so much.

Why?

Because I love and hate passionately.

One example.
I love MotoGP, I love motorcycle racing a lot.
But when I talk about MotoGP with a casual fan, or somebody that isn’t really into MotoGP, then I’d be the most boring creature in the whole universe.

It happens too when I fall in love with somebody.
I can talk about him the whooole time. It’s not really good.

So does it happen also when I hate somebody?

Oh yeah.
When I hate somebody, I can insult them the whole day, with cruelest words you’ve never ever heard before.

So yeah.
It’s hard to be me.
But I’m the only one who can walk in my shoes.

Thoughts

‘From Nothing Comes A King’

Sebenernya, niat awal gue nonton King Arthur: Legend of The Sword ini adalah ingin menonton akting Charlie Hunnam, yang selama ini hanya gue tahu melalui film Pacific Rim dan serial TV super keren Sons of Anarchy.

Trailer pertama: Wah, kayanya keren.
Trailer kedua: Njir, udah pasti keren nih!

Sebenernya juga, gue ga terlalu memahami kisah King Arthur, walau sekilas-sekilas gue pernah mendengar namanya disebut oleh nyokap yang rutin membacakan dongeng saat gue masih kecil. Maka, beberapa hari sebelum nonton film ini, gue mencuri-curi waktu di kantor untuk membaca kisah King Arthur, yang ternyata… wew, banyak banget versinya, ga cuma kisahnya, melainkan filmnya juga.

Gue baca, baca dan baca, meyakinkan diri sendiri pasti gue kuat baca semuanya, karena gue penasaran kenapa begitu banyak orang yang tertarik pada kisahnya, sampe filmnya banyak banget. Tapi gue akhirnya nyerah, dan memutuskan lebih baik gue ga terlalu tahu banyak soal King Arthur demi berjaga-jaga ga ngomel andai ekspektasi gue berbeda dengan film garapan Guy Ritchie ini. Continue reading “‘From Nothing Comes A King’”